Solelia Greentech årets gröna föredöme

Intresseorganisationen Gröna Bilister har utnämnt miljöteknikföretaget Solelia Greentech till årets gröna föredöme för sitt arbete med att förse elbilar med ren solenergi.

Solelia Greentech årets gröna föredöme

Solelia Greentech hyr ut och säljer soldrivna laddstationer så att organisationer kan erbjuda laddning av elbilar och hybrider med helt ren solel. Den el som inte används för laddning direkt när solen skiner sparas på ett särskilt solkonto som sedan kan användas när som helst.

Carolina Johansson, vd på Solelia Greentech AB, tog i helgen emot utmärkelsen Grönt föredöme 2012 av intresseorganisationen Gröna Bilister i samband med invigningen av en laddningsstation för elbilar i Eskilstuna kommun.

–Vi är väldigt glada och stolta över denna utmärkelse från Gröna Bilister och för det stöd branschen visar till våra solladdningar. Visst borde det vara självklart att nya elbilar ska gå på ren el och vad kan vara bättre än egenproducerad solel direkt på parkeringsplatsen?, säger Carolina Johansson i ett pressmeddelande.

Förutom Eskilstuna kommun är även Uppsala kommun och fastighetsbolaget Brostaden kunder och samarbetspartners till Solelia Greentech inom ett projekt som är delfinansierat av Energimyndigheten. Solelia är med i affärsacceleratorn STING, Stockholm Innovation anf Growth, och innan årets slut räknar bolaget med att sätta upp ytterligare sex laddstationer.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.