nr-logo

Hållbarhet i praktiken

SKB
Pernilla Enkler, ny hållbarhetschef på SKB. FOTO: SKB 

SKB växlar upp och anställer hållbarhetschef

Stockholms Kooperativa Bostadsförening, SKB har tagit fram en hållbarhetsstrategi och anställer därför en hållbarhetschef. Hon kommer närmast från Trivselhus.

  • Annons 1

Pernilla Enkler tillträder den nyinrättade tjänsten som hållbarhetschef. Hon har lång erfarenhet av att utveckla, förankra och förvalta hållbarhetsarbete i stora företag och kommer närmast från Trivselhus där hon var chef för hållbarhet.  

– Det som lockade mig med tjänsten var framför allt den starka förankringen inom hållbarhet och det långsiktiga ansvaret som SKB tar som evighetsförvaltare. Jag ser fram emot att utveckla och driva hållbarhetsfrågan framåt tillsammans med SKB, säger Pernilla Enkler.  

Kartläggning av klimatavtryck

Utifrån det omfattande analysarbete som ligger till grund för SKB:s hållbarhetsstrategi har ett antal frågor identifierats och prioriterats. SKB har gjort en kartläggning av företagets klimatavtryck och ställt skarpa krav på energibesparing. Även en målsättning om att bli helt fossilfria till 2030 har antagits.

– I vårt hållbarhetsarbete strävar vi efter en sund ekonomi, att ta ett grönt ansvar och vara en aktiv samhällsbyggare. Den kooperativa hyresrätten är en socialt och ekonomiskt hållbar boendeform som bygger på medlemsengagemang och där överskottet återinvesteras för att utveckla verksamheten. Eftersom vi förvaltar våra fastigheter för evigt tänker vi också långsiktigt ur ett klimat- och miljöperspektiv, säger Eva Nordström, vd på SKB.

Läs mer: Giftfri miljö och rena hav viktigast för Moderaterna

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4