Skanska först i Norden med hälsocertifierat kontor

Arbetsmiljö Som första aktör i Norden har Skanska tagit emot en precertifiering enligt Well. Certifieringen innebär ett helhetstänk kring hur människor påverkas av den byggda miljön där de befinner sig.

Skanska först i Norden med hälsocertifierat kontor

Well är en ny internationell forskningsbaserad certifiering. Systemet utgår ifrån hur den byggda miljön påverkar oss människor och förenar bästa praxis inom design och konstruktion.

Certifieringen gäller för kontorsfastigheten Epic på Universitetsholmen i Malmö. Fastigheten har utformas med människors hälsa och välmående i fokus där det hälsosamma valet ska vara det självklara valet.

Det handlar exempelvis om att trappan är inbjudande och väl synlig samt fokus på dagsljus och grönska inomhus. På entréplan finns cykelhotell, duschar och omklädningsrum med handduksservice. Sammantaget är det hundratalet parametrar som utvärderas inom områden som ljud, ljus, luft, grönska inomhus och möjlighet till motion.

– Det finns ett helhetstänk i Well som utgår från hur kroppen påverkas av den byggnad man befinner sig i. Det handlar i grunden om hur man vårdar sin viktigaste tillgång, nämligen sina medarbetare, säger Stefan Andersson, projektchef Epic för Skanska Öresund.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.