Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Sis certifierar din kompetens

Sis har börjat erbjuda personcertifieringar. Det innebär att miljörevisorer nu kan komplettera betyg och kursintyg med ett kompetensbevis.

Personcertifiering innebär att man får sin kompetens inom ett område verifierad och kan visa att man uppfyller de krav som ställs på en befattning eller på ett specifikt arbetsmoment. Förutom ett starkare cv och kanske en skjuts framåt i karriären, blir det enklare för arbetsgivare att bedöma vilken kompetens sökande till en tjänst besitter.

Helen Strandgren är verksamhetsansvarig för Sis personcertifiering och ser hur behovet har ökat i takt med arbetsmarknadens utveckling.

– Det råder stor rörlighet på arbetsmarknaden och det finns en stor efterfrågan på bevis på att personer uppfyller de kompetenskrav som krävs för specifika uppdrag, arbetsmoment eller befattningar, säger hon.

Sis fungerar som en oberoende part och verifierar kompetenskraven, till exempel grundläggande utbildningar, nuvarande kunskap och arbetslivserfarenhet, enligt metoder som finns fastställda i internationella standarder. Först ut är miljörevisorer, men framöver kommer Sis att kunna certifiera fler yrkeskategorier.

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.