nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Sajt förmedlar gratis prylar

Skänka istället för att slänga. Det är tanken bakom en ny hemsida som förmedlar prylar som den nuvarande ägaren inte längre vill ha.

  • Annons 1

Den nylanserade hemsidan www.comandgetit.com är prylmarknaden för den som inte har lust att lätta på plånboken och för den som tycker det är synd att kasta fullt fungerande prylar eller hela skor. Genom att skänka bort saker kan de få ett nytt liv hos en ny ägare, samtidigt som den nuvarande ägaren inte behöver lyfta ett finger eftersom den nya ägaren kommer och hämtar saken.

Hemsidan är, enligt egen utsago, startad av ett gäng entusiaster som har en gemensam tro på att teknologi kan hjälpa till för att få en bättre miljö.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nobelpristagare anser att klimatmötet ska avbrytas

Båda Nobelpristagarna i ekonomi anser att det viktigaste för klimatet är att sätta igång med åtgärder som leder framåt. Nu. Handlingsförlamningen är det största problemet. Paul Romer anser att en bra start är att något större land fattar beslut om koldioxidskatt. William Nordhaus rekommenderar att klimatmötet i Katowice ajourneras och att en mindre grupp diskuterar sig fram till vilka mekanismer som kan ge resultat.