nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Renova testar eldriven lastbil

Eldrivna sopbilar kan bli Renovas nya melodi. Just nu testar Renovas Miljöservice en el-lastbil som både är tyst och avgasfri.

  • Annons 1

I samarbete med Renault Trucks testar Renova en mindre lastbil som drivs helt med el. Utan farliga avgaser och med en mycket låg ljudnivå är bilen mycket väl lämpad för sophantering i bostadsområden och i stadsmiljö där många människor bor och arbetar. Ett extra plus är att bilen dessutom har noll utsläpp av växthusgaser.

– Om denna elbil fungerar på ett effektivt sätt i vår verksamhet så skulle kunna vara ett bra alternativ även för oss om och när den blir tillgänglig på den svenska marknaden, säger Viktoria Edvardsson, miljö- och kvalitetschef på Renova.

Elbilstestet är ett led i Renovas satsning på att utveckla nya fordon och tekniker för avfallshantering. De har tidigare testat flytande gas (LNG) i tunga lastbilstransporter.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Regeringen skärper målen för användning av växtskyddsmedel

Regeringen har beslutat om en reviderad handlingsplan för hållbar användning av växtskyddsmedel. Bland annat sätter regeringen ett nytt mål om att skydda pollinerande insekter.