nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Renova testar eldriven lastbil

Eldrivna sopbilar kan bli Renovas nya melodi. Just nu testar Renovas Miljöservice en el-lastbil som både är tyst och avgasfri.

  • Annons 1

I samarbete med Renault Trucks testar Renova en mindre lastbil som drivs helt med el. Utan farliga avgaser och med en mycket låg ljudnivå är bilen mycket väl lämpad för sophantering i bostadsområden och i stadsmiljö där många människor bor och arbetar. Ett extra plus är att bilen dessutom har noll utsläpp av växthusgaser.

– Om denna elbil fungerar på ett effektivt sätt i vår verksamhet så skulle kunna vara ett bra alternativ även för oss om och när den blir tillgänglig på den svenska marknaden, säger Viktoria Edvardsson, miljö- och kvalitetschef på Renova.

Elbilstestet är ett led i Renovas satsning på att utveckla nya fordon och tekniker för avfallshantering. De har tidigare testat flytande gas (LNG) i tunga lastbilstransporter.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4