nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Nytt verktyg beräknar koldioxidutsläpp

Undrar du hur mycket koldioxid ditt kontor släpper ut? Siemens lanserar en app som kan användas för att räkna ut en fastighets miljöpåverkan.

  • Annons 1

Appen kan användas för att bedöma hur mycket av byggnadens koldioxidutsläpp som kommer från den inköpta elen, naturgasen eller eldningsoljan. Användaren kan också mäta effekten av förbättringar av energieffektiviteten på årsbasis eller under hela längden av ett visst projekt.

I appen konkretiseras utsläppen genom att man ställer byggnadens energiförbrukningsdata i relation till utsläpp från ett visst antal bilar eller hur många hektar skog som krävs för att absorbera koldioxiden som byggnaden släpper ut. Resultatet kan användas för att kommunicera minskningsmål, utveckla en strategi för minskning av växthusgaser eller stödja en rad initiativ för att minska en byggnads miljöpåverkan.

Appen finns för iPhone, iPod touch och iPad med iOS 4.0 eller senare.

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Så dålig är luften för cykelpendlare i Stockholm

Gång- och cykelpendlare exponeras för stora mängder luftföroreningar under rusningstrafik i Stockholm. Enligt en ny studie av Folksam utsätts de för nästan sex gånger så höga nivåer av luftföroreningar som stockholmare i snitt.