Musikfestival slopar köttet

Igår slog musikfestivalen Way Out West upp sina portar. Och i år tar arrangörerna sitt miljöengagemang ett steg längre och serverar endast vegetarisk mat för att minska sina utsläpp.

Konsert- och evenemangsföretaget Luger som arrangerar festivalen har bland annat suttit med i den kommitté som har tagit fram standarden för hållbara evenemang, Iso 20121. År 2010 Kravcertifierades festivalen då de endast serverade ekologisk mat. På årets festival tar de ytterligare ett steg och serverar enbart vegetarisk mat till personal, publik och artister. Syftet är att uppnå en kraftig utsläppsreduktion gällande maten, vilket skulle minska festivalens totala klimatpåverkan. Men de vill också väcka tankar om köttkonsumtionens samband med reursslöseri och miljöförstöring och väcka nya tankar.

”Om ni väljer att äta en bratwurst efter festivalen är helt upp till er. Men under festivalen i Slottsskogen finns inte det alternativet. Vi tvingar inte folk att sluta äta kött, men om vi kan påverka miljön om så endast för några dagar så gör vi det. Vi vill sudda bort myterna om att vegetarisk inte är gott och inte mättar, vi vill ifrågasätta normen om att kött är det normala och vegetariskt det onormala”, skriver de på sin hemsida.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.