nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Kyotoavtal och köttskatt

Svenska regeringen stödjer en förlängnings av Kyotoavtalet meddelade miljöminister Lena Ek under klimatseminariet Sverige kan. Samtidigt höjdes det röster för starkare ledarskap och köttskatt.

  • Annons 1

Under sitt första officiella framträdande som miljöminister meddelade Lena Ek att Sverige stödjer en förlängning av Kyotoavtalet, något som skulle komma till gagn för u-länderna som drar nytta av avtalet. Enligt Lena Ek är dock USA ett av de största hindren i klimatförhandlingarna.

– USA är en utmaning när så många politiker är klimatskeptiska, sade hon och uppmanade därefter lyssnarna att använda sina internationella kontakter veckorna innan klimatmötet i Durban om några veckor.

Under seminariet var det dock ett starkt ledarskap som många talare och debattörer efterlyste. Eftersom det saknas starkt ledarskap så står klimatförhandlingarna still, menade man. Mer kontroversiella förslag lades också fram.

– Jag trodde aldrig att jag skulle ta dessa ord i min mun, men jag tror på köttskatt. Vi måste minska på köttkonsumtionen, sade Louise Ungerth, chef för konsument och miljö vid Konsumentföreningen Stockholm.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Vegetariskt valgodis från Alliansen

Alliansens förslag till klimat- och miljöpolitik domineras av morötter, alltså stöd av olika slag, som bonus för miljöbilar. Därmed har Moderaternas politik fått stort genomslag. Med ett grönt spår för företagande, får även Centerpartiets politik genomslag, medan några av Liberalernas och Kristdemokraternas hjärtefrågor fått stryka på foten.