Kyotoavtal och köttskatt

Svenska regeringen stödjer en förlängnings av Kyotoavtalet meddelade miljöminister Lena Ek under klimatseminariet Sverige kan. Samtidigt höjdes det röster för starkare ledarskap och köttskatt.

Under sitt första officiella framträdande som miljöminister meddelade Lena Ek att Sverige stödjer en förlängning av Kyotoavtalet, något som skulle komma till gagn för u-länderna som drar nytta av avtalet. Enligt Lena Ek är dock USA ett av de största hindren i klimatförhandlingarna.

– USA är en utmaning när så många politiker är klimatskeptiska, sade hon och uppmanade därefter lyssnarna att använda sina internationella kontakter veckorna innan klimatmötet i Durban om några veckor.

Under seminariet var det dock ett starkt ledarskap som många talare och debattörer efterlyste. Eftersom det saknas starkt ledarskap så står klimatförhandlingarna still, menade man. Mer kontroversiella förslag lades också fram.

– Jag trodde aldrig att jag skulle ta dessa ord i min mun, men jag tror på köttskatt. Vi måste minska på köttkonsumtionen, sade Louise Ungerth, chef för konsument och miljö vid Konsumentföreningen Stockholm.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.

Det senaste