Kristianstad satsar på ekologiska luncher

Miljöarbete Grönsaker och baljväxter. Det är något som kristianstadsborna kommer att få se mer av på tallrikarna i framtiden.
– Genom att öka andelen grönt, ha fler ekologiska produkter och säsongsanpassas menyerna arbetar vi för ett mer hållbart samhälle, säger Pierre Månsson, kommunstyrelsens ordförande (FP).

Varje år serverar kommunen omkring tre miljoner luncher till skola och äldreomsorg. Nu kommer menyerna att säsongsanpassas. De kommer att innehålla fler ekologiska produkter och mer grönsaker. Den nya policy ställer också höga krav på djurhållning.

– Vi har också samordnat distributionen av varor till våra verksamheter, för att minska transporterna och ge förutsättning för fler lokala leverantörer av livsmedel. Målet är att både höja kvaliteten och minska påverkan på miljön, säger Fredrik Axelsson, ordförande i barn- och utbildningsnämnden (M).

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.

Det senaste