Kemiras Kemis vd ordförande i energisamarbete

Karriär Peter Kihlgren är ny ordförande i basindustrins energisamarbete SKGS. Han är vd för Kemira Kemi i Helsingborg och har som mål att ”vara en tydlig röst för den svenska basindustrin i energifrågor”.

Kemiras Kemis vd ordförande i energisamarbete
Peter Kihlgren, vd på Kemira Kemi, blir ny ordförande i SKGS.

SKGS, ett energisamarbete för svensk basindustri, har valt ny ordförande. Det är Peter Kihlgren som fattar ordförandeklubban i organisationen.

– Jag ser fram emot att arbeta för att SKGS ska vara en stark och tydlig röst för den svenska basindustrin i energifrågor. En trygg tillgång på konkurrenskraftigt prissatt fossilfri el är en absolut grundförutsättning för att vi ska klara klimatomställningen och jobben, säger han i ett pressmeddelande.

Driver frågan om basindustrins energiförsörjning

SKGS arbetar framför allt för att trygga energiförsörjningen för basindustrin. Bland annat driver organisationen på för att korta ledtiderna för ny elproduktion och för att elnätet ska byggas ut.

Peter Kihlgren är vd för Kemira Kemi, som ligger i Helsingborg. Företaget producerar kemikalier till bland annat pappers- och massaindustrin och för vattenrening.

SKGS arbetar med basindustrins elfrågor och är ett samarbete mellan Skogsindustrierna, Ikem, Svemin och Jernkontoret.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.