Johline Z. Lindholm lämnar hållbarhetsrörelsen – blir PR-chef på Telge Energi

Karriär Hon har tidigare jobbat på den globala klimatorganisationen 350.org kopplat till den svenska Fossil Free-rörelsen och på Naturskyddsföreningen. Hon sitter även i styrelsen för den ideella samåkningsrörelsen Skjutsgruppen.

Johline Z. Lindholm lämnar hållbarhetsrörelsen – blir PR-chef på Telge Energi
Telge Energi

Med bakgrund inom aktivism, opinion och kommunikation i klimat- och hållbarhetsrörelsen så kliver Johline Z. Lindholm nu in som ny press- och PR-ansvarig på elbolaget Telge Energi.

– Telge Energi är ett bolag med en gedigen historia av att göra revolt mot jättarna och ställde om till 100 procent förnybart redan för över tio år sedan. Ideologiskt så har jag hamnat helt rätt, och jag vet att vi kan göra så mycket mer för att driva på och inspirera till att göra Sverige till en förebild inom hållbarhet, på riktigt, säger Johline Z. Lindholm och fortsätter:

– Med tanke på min bakgrund i den ideella sektorn och ideellt arbete med olika grader av civil olydnad så känns det lite ovant att kliva in i företagsvärlden. Samtidigt så behövs aktivism och lite mer ‘radikalt’ hållbarhetstänk i företag, och även politik. Annars kommer vi inte nå våra klimat- och miljömål. Telge Energi har viljan att göra skillnad.

Ska röra om i energibranschen

Sedan ett och ett halvt år tillbaka arbetar Johline på Telge Energi med kommunikation och är från och med december ansvarig för arbetet med press och PR.

– Vi vill röra om i energibranschen och driva hållbarhetsagendan hårdare. Johline har örat mot rälsen och utmanar oss att tänka ett eller flera steg längre. Hon är en nyckelspelare när vi ska ta oss till nästa nivå i vår utveckling som företag och som förebild inom hållbarhet, säger Jonas Månsson, kommunikationschef på Telge Energi.

Läs mer: Daniela Hammer ny vd på June Avfall & Miljö

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.