nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Umeå Energi
Umeå Energis styrelse har utsett Jan Ridfeldt till ny vd för bolaget med dotterbolag. FOTO: Umeå Energi

Jan Ridfeldt ny vd Umeå Energi

Han går från tjänsten som direktör för Business Development & Innovation på Vattenfall, till vd och koncernchef på Umeå Energi.

  • Annons 1

– Förändrade kundbehov och nya affärsmodeller ställer hårdare krav på energibranschen att snabbare fånga upp kundbehov och öka sin adaptionsförmåga. Jans breda erfarenhet av så väl branschen som tjänste-, produktutveckling och ledarskap kommer att säkra en fortsatt positiv utveckling av Umeå Energi, säger Emma Vigren, styrelseordförande på Umeå Energi.

Jobbat inom energibranschen hela sitt yrkesliv 

Jan Ridfeldt har tidigare jobbat som affärsområdeschef för avdelningen Värme på Umeå Energi och har under hela sitt yrkesliv verkat på olika poster inom energibranschen.

– Det känns både glädjande och inspirerande att få styrelsens förtroende att leda Umeå Energi. Förändringstakten i branschen är hög och jag ser fram emot att gemensamt med alla kompetenta medarbetare lösa framtida utmaningar för att stärka bolaget och medverka till Umeås fortsatta utveckling, säger Jan Ridfeldt.

Jan Ridfeldt tillträder som vd senast 1 augusti.

Läs mer: Luften uppfyller normerna men orsakar ändå dödsfall

Etiketter:, ,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4