Hållbarhetsprojekt får pris

Umeåprojektet Green Citizens of Europe vill väcka umeåbornas intresse för att bo och leva hållbart. Projektet har nu utsetts till bästa projekt inom samhällsplanering.

Umeåregionens projekt Green Citizens of Europe har fått pris som Sveriges bästa projekt 2011. Projektet som drivs av Be Green Umeå har fokuserat på medborgarens förutsättningar och möjligheter att bo och arbeta hållbart, samt genomfört en rad aktiviteter för att skapa motivation och medvetandegörande miljövänligt resande.

–  Eftersom föreningen är så stor och har ett så stort ämnesområde är det väldigt hedrande att bli upplyft som ett gott exempel, Säger Emma Ödling, projektsamordnare på Be Green Umeå. Intresset för vad vi har gjort och det som händer i Umeå är mycket stort inom föreningen och det känns väldigt kul.

Priset delades ut av Svenska Kommunal-Tekniska Föreningen (SKT) under årets kongress i Linköping. SKT delar varje år ut två priser till de som visat framfötterna inom samhällsplanering det senaste året. Det ena priset går till en individ och det andra till ett projekt.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.