Hållbarhet trendigt i resaturangvärlden

Enligt National Restaurant Association är hållbarhet en stark trend bland restauranger under 2010. Störst är intresset för lokalt odlade produkter.

I restaurangbranschen finns idag en allt större medvetenhet om den egna betydelsen för att bidra till en hållbar miljö. Exempelvis kräver allt fler restauranger produkter som är miljöcertifierade. I Sverige finns idag 34 Svanenmärkta restauranger. Bland andra Operakällaren i Stockholm, Grythyttans Gästgivaregård och Bomans i Trosa.

– Restauranggästerna blir allt mer krävande. Man förväntar sig att restaurangen tar miljö och hållbarhet på allvar, säger Karin Carlsson, affärsområdeschef på Miljömärkning Sverige AB.

Fakta

Här är de hetaste restaurangtrenderna:

1. Lokalt odlade produkter

2. Lokalt producerat kött och skaldjur

3. Hållbarhet

4. Anpassade storlekar/ minidesserter

5. Lokalt framställt vin och öl

6. Näringsriktiga maträtter för barn

7. Halva portioner/mindre portioner till lägre priser

8. Lantgårdars egna varumärken

9. Glutenfria produkter/ allergitestning

10. Skaldjur producerat på ett hållbart sätt

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.

Det senaste