Frystorkade larver på framtidens meny

Mat Knäcke på frystorkade larver och blåmusslor med currydipp. Stockholms stad lanserar nu en kokbok med fokus på hur utsläppen från matlagningen kan halveras.

Frystorkade larver på framtidens meny
Gunnar Bergkrantz

Kokboken Det smarta köket har tagits fram av miljöförvaltningen i Stockholm stad och innehåller tips och recept för hur man kan göra för att halvera utsläppen av växthusgaser från sin matlagning. Maten står för en tredjedel av de svenska hushållens klimatpåverkan och utsläppen från maten ökar.

– Vi i staden behöver ge medborgarna förutsättningar för att agera klimatsmart. Jag hoppas att den nya kokboken ska fungera som ett bra hjälpmedel för alla som är intresserade av att äta mer klimatvänligt, säger Katarina Luhr (MP), miljöborgarråd.

Här kan du ladda ned kokboken gratis

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.

Det senaste