ECEEE får svensk ordförande

Karriär Den europeiska organisationen ECEEE, som arbetar med internationellt erfarenhetsutbyte inom energieffektivisering, har fått en svensk ordförande i form av Agneta Persson, Anthesis.

ECEEE får svensk ordförande
Anthesis

Agneta Persson kommer att leda organisationens arbete med hjälp av en styrelse bestående av representanter från europeiska energimyndigheter, forskningsorgansationer och företag.

– Jag är så klart mycket stolt och hedrad av att ha blivit vald till ordförande i denna fantastiska förening, säger hon till Miljö & Utveckling.

Två internationella konferenser

ECEEE bildades 1993 och har till uppgift att främja internationellt kunskapsutbyte inom energieffektivisering. Föreningen är ideell och arbetar framför allt med att sprida forskningsresultat genom två internationella konferenser. ECEEE Summer Study ges udda år och ECEEE Industrial Efficiency ges jämna år. Organisationen bildades 1993.

Agneta Persson är en välkänd svensk energikonsult, i verksam på Anthesis Enveco, dit hon rekryterades från WSP. Hon är civilingenjör och har arbetat mycket med hållbara energisystem och hållbara städer, bland annat i Brunnshögsprojektet i Lund och Norra Djurgårdsstaden i Stockholm.

Agneta Persson ersätter Peter Bach som ordförande.

Läs mer: ”Det är svårt att mäta och följa upp hållbarhetsarbetet”

 

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.