nr-logo

Hållbarhet i praktiken

ECEEE
Agneta Persson, Anthesis Enveco. FOTO: Anthesis

ECEEE får svensk ordförande

Den europeiska organisationen ECEEE, som arbetar med internationellt erfarenhetsutbyte inom energieffektivisering, har fått en svensk ordförande i form av Agneta Persson, Anthesis.

  • Annons 1

Agneta Persson kommer att leda organisationens arbete med hjälp av en styrelse bestående av representanter från europeiska energimyndigheter, forskningsorgansationer och företag.

– Jag är så klart mycket stolt och hedrad av att ha blivit vald till ordförande i denna fantastiska förening, säger hon till Miljö & Utveckling.

Två internationella konferenser

ECEEE bildades 1993 och har till uppgift att främja internationellt kunskapsutbyte inom energieffektivisering. Föreningen är ideell och arbetar framför allt med att sprida forskningsresultat genom två internationella konferenser. ECEEE Summer Study ges udda år och ECEEE Industrial Efficiency ges jämna år. Organisationen bildades 1993.

Agneta Persson är en välkänd svensk energikonsult, i verksam på Anthesis Enveco, dit hon rekryterades från WSP. Hon är civilingenjör och har arbetat mycket med hållbara energisystem och hållbara städer, bland annat i Brunnshögsprojektet i Lund och Norra Djurgårdsstaden i Stockholm.

Agneta Persson ersätter Peter Bach som ordförande.

Läs mer: ”Det är svårt att mäta och följa upp hållbarhetsarbetet”

Läs mer om Agneta Persson hos Anthesis.

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

EU satsar 100 miljoner euro på bioekonomin

Ökad cirkularitet inom bioekonomin och pengar till investeringar för att hjälpa innovationer ut på marknaden. Det är två delar i EU:s uppdaterade strategi för bioekonomi, som kom förra veckan. ”Strategin är bra” tycker Kjell Ivarsson, senior rådgivare på LRF och medlem i EU:s bioekonomipanel.

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.