De erbjuder kunden utsläppskoll

Framöver ska containerrederiet Maersk erbjuda sina kunder uppgifter om vilka utsläpp transporterna genererar.
– Det här kommer att vara en fantastisk möjlighet för våra miljömedvetna kunder att välja rederi utifrån deras miljöprestanda, säger Christian Juul-Nyholm, Skandinavienchef på Maersk Line.

Maersk Line kan nu som första containerrederiet i världen redovisa alla sina fartygs CO2-utsläpp genom en oberoende part. Beräkningarna av utsläppen följer den standard som tagits fram inom Clean Cargo Working Group där både containerrederier och stora fraktköpare är med. Clean Cargo Working Group representerar 60 procent av all containerrederikapacitet i världen.

– Vårt nästa steg är att få andra rederier att följa efter och på så sätt skapa en positiv industristandard, säger Christian Juul-Nyholm, Skandinavienchef på Maersk Line.

Maersk Line kommer från och med nu att lägga till CO2-data som en av åtta nyckeltal i ett scorecard som presenteras för större kunder.

– Vår målsättning är att koldioxidutsläppen ska reduceras med ytterligare 25 procent från 2007 till 2017 per transporterad container, säger Karl Jivén, miljöchef på Maersk Line.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.