Han blir bygghandlarens nya hållbarhetschef

KARRIÄR Nu står det klart att Woody Bygghandel rekryterar Christian Clase som ny miljö- och hållbarhetschef. Han har över 20 års erfarenhet i byggbranschen, bland annat på Veidekke, Skanska och Boklok.

Han blir bygghandlarens nya hållbarhetschef
Christian Clase. Foto: Woody Bygghandel.

Christian Clase ansluter till Woody Bygghandel med erfarenhet som verksamhetsutvecklare och hållbarhetsstrateg från sin tid på Veidekke. Tidigare har han även arbetat på företag som Skanska, Boklok och Ecophon.

– Jag har under min karriär följt hur branschen successivt tagit sig an miljö- och hållbarhetsfrågorna. Byggmaterial kan ha en stor miljö- och klimatpåverkan och hos Woody, som består av fria bygghandlare och är en av de stora aktörerna på marknaden, ser jag fram emot att stödja våra delägare och hjälpa branschen i rätt riktning, säger Christian Clase, i ett pressmeddelande.

Enligt samma pressrelease han Christian Clase god kunskap om samordning av ISO-certifieringar, hållbarhetsrapportering och redovisning i praktiken, samt att ta fram strategi för företags hållbarhetsarbete.

– Christian har arbetat på Veidekke och Skanska som kravställare mot oss byggmaterialhandlare och han tar med sig ovärderlig kunskap om hur vi kan bli en ännu bättre leverantör och samarbetspartner inom miljö och hållbarhet. Därmed blir vi som frivilligkedja också bättre rustade när samma krav och förväntningar kommer från våra samtliga målgrupper – små och mellanstora byggföretag och den medvetne konsumenten, berättar Jonas Jonasson, VD och inköpschef på Woody Bygghandel.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.