nr-logo

Tidningen för miljöproffs

280 miljoner till biogas

Regeringen ökar stödet till biogas i ny budget. Under de närmaste fyra åren vill allianspartierna investera ytterligare 280 miljoner i produktion, distribution och marknadsföring.

  • Annons 1

I regeringens nya budgerproposition öronmärker allianspartierna 280 miljoner kronor till att stödja användningen och produktionen av biogas. Tillsammans med de 60 miljoner kronor regeringen redan hade beslutat om för 2013 uppgår investeringen i biogas under de närmaste fyra åren till 340 miljoner kronor.

Redan i dag uppskattar branschen, enligt regeringen, att fordonsgas har ersatt bensin och diesel i närmare 80.000 fordon vilket har minskat koldioxidutsläppen med 230 000 ton. De siffrorna vill man bättra på ännu mer i och med de ökade anslagen.

– Regeringen gör i den kommande budgeten flera satsningar för en långsiktigt hållbar framtid. För att vår fordonsflotta ska kunna vara oberoende av fossila bränslen till 2030 behöver vi både behålla och utveckla de styrmedel vi redan har, och skapa nya, säger it- och energiminister Anna-Karin Hatt (C).

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4