280 miljoner till biogas

Regeringen ökar stödet till biogas i ny budget. Under de närmaste fyra åren vill allianspartierna investera ytterligare 280 miljoner i produktion, distribution och marknadsföring.

I regeringens nya budgerproposition öronmärker allianspartierna 280 miljoner kronor till att stödja användningen och produktionen av biogas. Tillsammans med de 60 miljoner kronor regeringen redan hade beslutat om för 2013 uppgår investeringen i biogas under de närmaste fyra åren till 340 miljoner kronor.

Redan i dag uppskattar branschen, enligt regeringen, att fordonsgas har ersatt bensin och diesel i närmare 80.000 fordon vilket har minskat koldioxidutsläppen med 230 000 ton. De siffrorna vill man bättra på ännu mer i och med de ökade anslagen.

– Regeringen gör i den kommande budgeten flera satsningar för en långsiktigt hållbar framtid. För att vår fordonsflotta ska kunna vara oberoende av fossila bränslen till 2030 behöver vi både behålla och utveckla de styrmedel vi redan har, och skapa nya, säger it- och energiminister Anna-Karin Hatt (C).

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.