Vill du bli mentor? Nu har du chansen

Mentorskap Vill du bli mentor för en student med hållbarhet som inriktning? Just nu kan du anmäla ditt intresse hos Sustainergies som till hösten anordnar mentorskapsprogram i Stockholm, Göteborg, Lund och Malmö.

Vill du bli mentor? Nu har du chansen

Sedan tre år tillbaka, anordnar Sustainergies mentorskapsprogram för studenter med hållbarhetsengagemang. Konceptet är en del i arbetet med att på olika plan skapa karriärmöjligheter för studenter. Tidigare har programmet pågått i Stockholmsregionen, men till hösten startar de även i Göteborg och Malmö/Lund.

Programmet pågår under ett år och idén är att sammanföra hållbarbarhetsengagerade studenter med mentorer som arbetar inom hållbarhetsområdet. 10 studenter matchas med en mentor och sedan träffas gruppen under ett års tid i både gemensamma och individuella träffar.

– Som mentor i programmet får man möjlighet att dela med sig av sin kunskap och erfarenhet. Man får nya perspektiv på sin yrkesroll, men också tillfredsställelsen i att se en ung människa växa, säger Linda Norrman, projektledare för hållbart mentorskap på Sustainergies.

Idag har Sustainergies cirka 100 personer i sin mentorbank, men de vill gärna ha fler.

– Ju fler mentorer vi har, desto lättare är det för oss att göra en bra matchning, säger Linda Norrman.

Här kan du läsa mer om programmet

 

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.