nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Textilia vann pris för hållbarhet

Miljöstyrningsrådet utsåg Textilia till vinnare av det nationella priset Utmärkt hållbar leverantör 2012.

  • Annons 1

Det var under konferensen Hållbar upphandling som Textilia utsågs till vinnare på grund av deras konkreta visioner och mål med att minska sin miljöpåverkan. Företaget hämtar, tvättar och levererar 100 ton textilier till bland annat sjukvård och restaurangverksamhet varje dag. Miljöstyrningsrådet lyfter nu fram företaget som ett gott och inspirerande exempel på en aktör som förbättrar sin egen verksamhet när det gäller miljö och sociala frågor.

Företaget har till exempel räknat ut att de har minskat utsläpp från fossil koldioxid från produktion och transporter med 51 procent och att vattenförbrukningen har minskat med 35 procent. I motiveringen till priset lyfte juryn också fram att Textilia genomfört inspektioner hos sina underleverantörer i bland annat Indien, Moldavien, Litauen och Lettland, och arbetar drivande med att utmana marknaden till en mer hållbar utveckling.

– Det är väldigt roligt att få ett erkännande utifrån på att de insatser vi gör är de rätta. Det sporrar oss att jobba vidare med dessa frågor och att bli ännu bättre, för det här är en stor del av vår affärsidé, kommenterade Jonas Olaison, Miljö- och kvalitetschef på Textilia i ett pressmeddelande.

Priset delades ut den 21 mars av näringsminister Annie Lööf.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Han hoppas på mer innovation kopplat till klimatfrågan

Vem finns bakom lucka 18? Jo, Tommy Borglund, universitetslektor vid Örebro universitet. Han berättar om hans höjdpunkt på året – starten av Sveriges första masterutbildning inom företagsekonomi och hållbarhet.

  • Annonskod Huvudspalten 4