Otydlighet bromsar hållbarhetschefer

Hållbarhet Hållbarhetsarbetet har tappat i fokus jämfört med år 2014, i alla fall bland chefer med hållbarhetsansvar. Det framgår av en undersökning utförd av organisationen Ledarna.

Otydlighet bromsar hållbarhetschefer
Från Ledarnas undersökning.

När 3000 svenska chefer med ansvar för hållbarhet tillfrågats om sin syn på hållbarhetsarbete, framgår att allt fler tycker att uppdraget är otydlig.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Miljö & Utveckling premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Magasinet Miljö & Utveckling - 6 nummer per år
  • Full tillgång till allt digitalt material
Redan prenumerant?

År 2014 tyckte sex av tio att uppdraget var tydligt. Men i år var de bara fyra av tio. Enligt organisationen Ledarna betyder det att ”massor av orealiserad potential går förlorad”.

– När hållbarhetsuppdraget är otydligt och det allt för ofta saknas konkreta mål riskerar omställningen att bromsa in, säger Andreas Miller, förbundsordförande i Ledarna.

Hållbarhet blir viktigare

Dessutom upplever nästan 20 procent av cheferna att de inte har mandat att genomföra strategin i sin organisation.  Sju av tio anser att de behöver mer kunskap. Och det trots att 85 procent av de som svarat menade att hållbarhetsarbetet blir än viktigare framöver.

Undersökningen har utförts av Novus. Av de 3000 tillfrågade svarade 48 procent på frågorna.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.