Ny miljöutbildning ska gynna branschen

Nu startar återvinningsföretaget Sita och Högskolan i Gävle en utbildning i miljöteknik. Tanken är att kompetensen ska gynnas åt båda håll.

Ny miljöutbildning ska gynna branschen

– Förebyggande miljöarbete är en viktig del av återvinningsbranschen och idag finns det inte någon utbildning som matchar vårt behov av miljöteknisk kompetens, säger Henrik Linnarsson, personalchef på Sita. Miljöteknikutbildningen kan vara en genväg till specialist- och chefstjänster i branschen.

I höst startar de den miljötekniska kadidatutbildningen tillsammans med Högskolan i Gävle. Sita men även flera andra företag inom återvinnings-, vatten- och energibranschen kommer att medverka genom att erbjuda praktikplatser, föreläsa samt ge studiebesök.

– För studenternas del är kopplingen till näringslivet väldigt viktig och för oss på högskolan är det stimulerande att initiativet till utbildningen kommer från branschen, säger Annika Eklund, utbildningsledare Högskolan i Gävle. Det innebär också goda förutsättningar för att de som genomgått utbildningen ska få jobb inom sitt område.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.