Nu får kommunen sin första hållbarhetschef

Karriär Nu står det klart att Ann-Sofi Persson blir ny hållbarhetschef i Växjö kommun.

Nu får kommunen sin första hållbarhetschef
Ann-Sofi Persson blir ny hållbarhetschef på Växjö kommun. Foto: Pressbild

I våras meddelade Anna Pallinder att hon skulle lämna sin befattning som utvecklingschef med ansvar för hållbarhet i Växjö kommun. Nu har det blivit klart att Ann-Sofi Persson, som för närvarande är avdelningschef för hållbarhet och affärsutveckling på Södra Smålands avfall och miljö (SSAM), tillsätts rollen som hållbarhetschef – en helt ny tjänst i kommunen.

– Jag ser fram emot att tillsammans med medarbetarna på hållbarhets- och utvecklingsavdelningen bidra till en fortsatt utveckling inom området. Det som lockar med tjänsten är just det att Växjö redan är erkänt bra i frågorna men inte nöjer sig där utan vill bli ännu bättre, säger Ann-Sofi Persson, i en kommentar.

Ann-Sofi Persson har varit verksam vid SSAM sedan februari 2022 och har under den tiden innehaft flera chefspositioner. Dessutom har hon tidigare varit förvaltningschef i Ljungby kommun.

– Vi har sedan länge jobbat med hållbarhetsfrågor och är en bra bit på vägen i det arbetet, men vi behöver fortsätta göra mer för att nå våra uppsatta mål för Hållbara Växjö 2030, säger Catharina Rydberg Lilja, kommunchef.

Den nya positionen som hållbarhetschef kommer att rapportera direkt till kommunchefen. Ann-Sofi Persson kommer att påbörja sin tjänst i Växjö kommun den 19 januari 2024.

– Tjänsten som hållbarhetschef är en helt ny tjänst som fanns med i budgeten för att fortsätta driva hållbarhetsutvecklingen framåt. Vi ser fram emot förstärkningen vi får genom att ha Ann-Sofi på plats, säger Malin Lauber (S), kommunstyrelsens ordförande.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.