Miljöcheferna som bloggar

Allt fler miljöchefer slänger sig ut i cyberrymden och bloggar om sitt eget miljöarbete och miljöfrågor i stort. Vi tog bloggtempen på Mia Torpe, miljöchef på HSB Riksförbund.

Miljöcheferna som bloggar

Varför började du blogga?

– För två år sedan var jag på klimatmötet i Posnan, vilket var en otroligt spännande upplevelse och man lever som i en liten bubbla under de här dagarna. Jag ville dela med mig om vad som hände och skickade mejl till vänner och kollegor varje dag. Du borde börja blogga fick jag höra, och när det det var dags för klimatmötet i Köpenhamn förra året startade jag bloggen. Fram till sommaren 2010 bloggade jag själv men nu är vi två. Dessutom finns fler bloggar på HSB idag.

Vad bloggar du om?

– Jag skriver brett om miljö och klimatfrågor utifrån saker jag läser eller har varit med om. Det kan vara ett seminarium om solceller ett tv-program om delfiner som slaktas som upprör mig eller om byggbranschen. Allt som jag är med om och som jag tycker är intressant samt personliga möten som berör.

Vilka vänder du dig till?

– Syftet är att de inom HSB ska kunna följa mig. Jag får respons från en liten grupp som kommenterar på bloggen men desto fler mejl från allt från forskare till personer som arbetar på energiföretag och andra miljöchefer som får tips och idéer.

Vad har du för bloggstil?

– Jag har en personlig stil och skriver ofta långa inlägg med hänvisningar. På grund av vissa personliga skäl har jag haft ett litet uppehåll men nu ska jag försöka skriva lite kortare inlägg. Tidigare har jag skrivit runt fyra inlägg i veckan.

Ditt bästa bloggtips?

– Var personlig och utgå från dig själv. Att skriva långa rapporter blir tråkigt. Håll dig också grovt till ditt ämne för att hitta dina läsare.

Fakta

Fler miljöchefsbloggar att inspireras av:

* Johnny Kellner, teknik- och miljöchef på Veidekke Sverige, bloggar om allt från hur vi kan bli mer energieffektiva till klimatförhandlingar.

http://johnnykellner.se

* Catherine Karagianni, miljöchef på Teliasonera och ordförande i Näringslivets miljöchefer, bloggar om miljö inom telekomindustrin på företagets blogg Bättre affärer.

http://blogg.telia.se/battreaffarer/

* Bengt Mattson, CSR- och miljöchef på Pzizer, bloggar om företagets egna aktiviteter inom ramen för ansvarsfullt företagande.

www.ansvarsblogg.se

* Olov Osmark. miljöchef Scan Sverige, driver tillsammans med fyra medarbetare en blogg om Scans eget miljöarbete samt frågor som rör djuromsorg och CSR.

http://blogg.scan.se

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.