nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Klädköp för rent vatten

H&M lanserar en ny sommarkollektion där 25 procent av försäljningen doneras till WaterAid. Organsiationen verkar för att öka tillgången på rent vatten och sanitet i fattiga områden.

  • Annons 1

Klädjätten har samarbetat med WaterAid i tio år, vilket inneburit 25 miljoner kronor till organisationens arbete. Pengarna har bidragit till att tusentals människor fått tillgång till dricksvatten, utbildning i hygien och en toalett att gå på.

– H&M har ett socialt och miljömässigt ansvar i de länder vi arbetar i och vatten är ett av våra fokusområden. WaterAid arbetar I några av de länder där leverantörer till H&M finns och vi tycker därför det är mycket viktigt att vi bidrar till bättre levnadsvillkor för människor i dessa områden, kommenterar H&M:s CSR-chef Helena Helmersson i ett pressmeddelande.

Kollektionen kommer att säljas i cirka 200 butiker världen över.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4