nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Klädköp för rent vatten

H&M lanserar en ny sommarkollektion där 25 procent av försäljningen doneras till WaterAid. Organsiationen verkar för att öka tillgången på rent vatten och sanitet i fattiga områden.

  • Annons 1

Klädjätten har samarbetat med WaterAid i tio år, vilket inneburit 25 miljoner kronor till organisationens arbete. Pengarna har bidragit till att tusentals människor fått tillgång till dricksvatten, utbildning i hygien och en toalett att gå på.

– H&M har ett socialt och miljömässigt ansvar i de länder vi arbetar i och vatten är ett av våra fokusområden. WaterAid arbetar I några av de länder där leverantörer till H&M finns och vi tycker därför det är mycket viktigt att vi bidrar till bättre levnadsvillkor för människor i dessa områden, kommenterar H&M:s CSR-chef Helena Helmersson i ett pressmeddelande.

Kollektionen kommer att säljas i cirka 200 butiker världen över.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nobelpristagare anser att klimatmötet ska avbrytas

Båda Nobelpristagarna i ekonomi anser att det viktigaste för klimatet är att sätta igång med åtgärder som leder framåt. Nu. Handlingsförlamningen är det största problemet. Paul Romer anser att en bra start är att något större land fattar beslut om koldioxidskatt. William Nordhaus rekommenderar att klimatmötet i Katowice ajourneras och att en mindre grupp diskuterar sig fram till vilka mekanismer som kan ge resultat.