Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Hon är årets hållbara ledare

Batteridrottningen Christina Lampe-Önnerud har utsetts till vinnare av Hållbart ledarskap 2009.

Hon är årets hållbara ledare

Christina Lampe-Önnerud, grundare och vd för batteriföretgaet Boston-Power, fick igår Näringslivets miljöchefers utmärkelse för Hållbart ledarskap. I motiveringen stod bland annat att hon är ett föredöme genom sitt sätt att låta hållbar utveckling genomsyra inte bara affärsidén utan hela verksamheten och att hon genom att vara en stark förebild skapar intresse för dessa frågor.

”Människans litenhet”

Christina Lampe-Önnerud kunde inte närvara vid prisscermonin på grund av vulkanutbrottet på Island, något som hon menar inte bara är av ondo.

– I någon mening är händelserna på Island en fantastisk påminnelse om varför hållbarhetsarbete och ett hållbart ledarskap är så otroligt viktigt, säger Christina Lampe-Önnerud i en kommentar. Askkrisen visar på människans litenhet och hur system som vi bygger upp inte är hållbara alla gånger. Det är därför vi måste handskas med resursfrågorna och miljön på ett långsiktigt och respektfullt sätt.

Årets hederspris delades ut till Bengt Olof Hansson på SKF för implementeringen av företagets hållbarhetsarbete och ett mångårigt engagemang att sprida trovärdighet och affärsmässighet i hållbarhetsarbetet.

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.