Här är de mest hållbara varumärkena

Coop, Ica, Arla och Ikea har starkast varumärke när det gäller miljö och socialt ansvarstagande, enligt en undersökning från Sustainable brands.

Här är de mest hållbara varumärkena

De bästa branscherna är dagligvaruhandel, dagligvaruproducenter och biltillverkare. Totalt har 3 183 svenska konsumenter svarat på frågor om hur de uppfattar och bedömer arbetet med miljö- och socialt ansvarstagande hos 151 varumärken inom 12 branscher.

Generellt anser de svenska konsumenterna att företagens hållbarhetsarbete har en betydande påverkan på deras köpbeslut idag, och att de tror att de kommer att påverkas ännu mer på tre års sikt. Basen för undersökningen är de 10 principer som finns i FN:s Global Compact och som behandlar företagens ansvar för miljö, mänskliga rättigheter, arbetsrätt och motverkande av korruption. Målet med undersökningen är att visa vikten av att arbeta mer affärsorienterat med hållbarhetsfrågorna och kommunikationen kring dessa.

Bakom Sustainable Brands står mediaföretaget IDG i samarbete med managementkonsultföretaget Relation Capital Partners och undersökningsföretaget Novus Group.

Fakta

Sveriges 20 mest hållbara varumärken

1)Coop

2) Ica

3)Volvo

4) Arla

5) Ikea

6) Lantmännen

7) Saab

8 )Skånemejerier

9) Systembolaget

10) Bilprovningen

11) Sj

12) Scan

13) Scandic

14) Norrmejerier

15) Max

16) Hemköp

17) H&M

18) Toyota

19) Godel

20) Milko

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.