Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Han ska vidareutveckla renhållningsbolag

Karriär Nya chefen för Norra Skånes Renhållningsbolag, Ulf Molén, vill satsa ännu mer på innovation än vad som redan gjorts.

Han ska vidareutveckla renhållningsbolag
Ulf Molén. Foto: NSR.

Första oktober får Norra Skånes Renhållnings AB, NSR, en ny vd, Ulf Molén. Han kommer från en chefstjänst på golvföretaget Välinge Innovation Sweden AB där han bland annat arbetat med innovationer.

Miljö & Utveckling tar reda på hur det ena hänger ihop med det andra och börjar med att fråga vad han har med sig till det nya jobbet.

– Jag har jobbat med hållbarhetsfrågor hela tiden och har en examen i miljökemi från Stockholms universitet. Hos Välinge har jag arbetat med patenterad teknik som om bidrar till att minska resursanvändning och öka effektiveten, så det handlar mycket om miljö där också. Jag har tidigare arbetat som miljökonsult och även med miljö och biogas hos Eon Gas.

NSR och hållbarhet, hur då?

– NSR är en del av kretsloppssamhället och den cirkulära ekonomin.

Tror du att du får nytta av din erfarenhet av innovation och utveckling?

– Att jag arbetat med innovation hos Välinge tror jag har haft betydelse för att jag fått den här tjänsten. Det är väldigt viktig del av verksamheten hos NSR. Det gäller för bolaget att hela tiden anpassa sig till nya förutsättningar. Avfallet ska ses som en potentiell råvara för nya produkter och energi. Men det handlar också om att minimera mängden avfall.

Varför vill du ha jobbet som vd för NSR?

– När jag kommer till NSR kommer jag tillbaka till miljösektorn som engagerar mig mycket. Positionen som vd är intressant såklart, om man vill påverka. Jag har mycket erfarenhet av ledarskap och att arbeta med det lockar också.

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.