Fem tv-serier för hållbarhetsintresserade

Klimat Miljö & Utveckling listar fem av världens bästa serier inom ämnena klimat och hållbarhet. Läs mer om serierna och var du kan se dem här.

Fem tv-serier för hållbarhetsintresserade

1. Chernobyl

Det är ingen slump att den nya serien Chernobyl toppar Imdb:s lista över världens bästa serier. Dramaserien från HBO, som utspelar sig under kärnkraftsolyckan i Tjernobyl 1986, skildrar flera människors livsöden under katastrofen, samt hur Ryssland hanterar informationen om haveriet. En av huvudrollsinnehavarna är Stellan Skarsgård.

Tillgänglig: HBO Nordic
Betyg Imdb: 9,6

2. Planet Earth II

Planet Earth 2 är en naturdokumentärserie från 2016, producerad av brittiska BBC. Den är uppföljare till Planet Earth från 2006, med David Attenborough som berättare. Serien består av sex avsnitt samt ett extra avsnitt vid namn ”A World of Wonder”.

Betyg Imdb: 9,5

3. Our Planet

I den ambitiösa dokumentärserien Our planet, producerad av Netflix, får vi se några av jordens vackraste och mest underliga platser. Med David Attenborough som berättarröst, visar serien vad vi behöver göra för att bevara vår planet. Det tog fyra år att färdigställa serien, med över 3375 inspelningsdagar i 60 länder.

Tillgänglig: Netflix
Betyg Imbd: 9,4

4. Blue Planet II

För 18 år sedan släpptes serien Blue Planet, som fångade mångas hjärtan. Detta är uppföljaren, producerad av BBC, där ny teknik låter oss se bland annat djuphavsbottnar som aldrig filmats tidigare. Ett måste för den havsintresserade!

Tillgänglig: Paypilot/ SVT
Betyg Imbd: 9,3

5. Years of Living Dangerously

Den Emmy-prisbelönta dokumentärserien Years of Living Dangerously, har hyllats för att vara den viktigaste tv-serien någonsin 2014. År 2017 släpptes en uppföljare som handlar om de klimatproblem vi står inför globalt. Från Indien till Kina, till Afrika och USA skildrar dokumentären viktiga berättelser om personer, samhällen och regeringar som måste fatta svåra beslut, som kommer att påverka livet för miljontals människor i flera generationer framåt.

Tillgänglig: Viaplay
Betyg Imbd: 8,5

Imdb står för Internet Movie Database, en databas som omfattar bland annat filmer och teveserier.

Läs mer: Hon blir ny direktör för Lunds renhållningsverk

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.