nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Fem knep för mer engagemang i miljöarbetet

Kan kollegornas engagemang på miljöområdet bli bättre? Tala inte om för dem hur de ska göra saker utan låt dem överraska dig med resultatet!
Altaleda tipsar om 5 enklar knep för att få mer engagerade medarbetare i miljöarbetet.

  • Annons 1

 

En tydlig vision. Dina medarbetare vill se den större bilden. Vad ska ni åstadkomma och varför? Vilket av de större målen inom organisationen strävar just detta projekt efter att uppfylla?

En konkret ram. Konkretisera arbetsuppgiften, vad är det som ska levereras, när ska detta vara klart och vilka avstämningar har ni längs med vägen? Tala INTE om hur det ska göras!

Tydlighet. Vad är det du förväntar dig av din medarbetare?

Coacha. Var närvarande och tillgänglig för frågor. Var stöttande, inte kontrollerande och tro på dina medarbetare!

Lärdomar. kan du se på misslyckande som maskerade lärdomar har du kommit långt. Det måste vara ok att missa målet. Sätt upp ett nytt och lär er av det inträffade.

Etiketter:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.