nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Det blev gröna huvudstaden

Hamburg tar över stafettpinnen från Stockholm och blir Europas gröna huvudstad 2011. Hamburg ska bland annat satsa på att utveckla sitt publika transportsystem under de kommande åren.

  • Annons 1

Priset European Green Capital har delats ut av EU-kommissionen sedan 2010 och syftet är att skapa en diskussion om hållbarhet i städerna och visa på goda exempel kring hur städer kan lösa utmaningen växande befolkning i kombination med ekologisk hållbarhet.

I fredags blev det klart att Hamburg tar över stafettpinnen från Stockholm 2011. Hamburg är en hamnstad med stor industri och man har lyckats kombinera hållbarhet med ekonomisk tillväxt enligt juryn. De har också flera intressanta projekt på gång, bland annat kring det publika transportsystemet. 2012 tar Vitoria-Gasteiz i Spanien över titeln för att sedan skicka den vidare till Nantes i Frankrike 2013.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4