Askmolnet ger högtryck hos oresebyrå

Vulkanutbrottet på Island har fått telefonerna att gå varma hos videokonferensföretaget Compodium som kallar sig själva för en oresebyrå.

Askmolnet ger högtryck hos oresebyrå

Med större delen av Europas flygplatser stängda är det många som försöker hitta andra sätt att genomföra planerade möten och konferenser. Tidigare internationella kriser, som exempelvis utbrottet av svininfluensan förra året, har ökat intresset för videokonferenser och så verkar det ha blivit även denna gång.

När askan från Island stoppar flygtrafiken har trycket på Compodiums bokningscentral i Luleå vart hårt.

– Vi har närmast fungerat som en akutmottagning. Det är ett fruktansvärt tryck just nu och vi har fullt upp med att hjälpa företag och organisationer med att ordna videokonferenser, säger Bengt Grahn, vd för Compodium International.

Företaget som så sent som förra året lanserade sig som världens första oresebyrå har tillgång till omkring 4 000 videostudios och konferensrum runt om i världen som går att boka för olika typer av möten och arrangemang.

På bland annat Arlanda och i Stockholm city har man också förstärkt med mer resurser eftersom det funnits ett extra stort behovet där.

– Det var oväntat att vi skulle få så kraftfull assistans i vår verksamhet av moder jord. Under den närmaste tiden har vi hur mycket jobb som helst nu när problemen med askan från vulkanen påverkar människors sätt att mötas under en längre tid.

Kanske kommer det isländska vulkanutbrottet innebära att fler får upp ögonen för telefonkonferensernas möjlighet, något som skulle vara mycket positivt ur ett klimatperspektiv!

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.