Taxi Stockholm stoppar nyinköp av fossilbilar

Klimat 2022 fick Taxi Stockholm slopa sitt mål om en fossilfri fordonsflotta 2025. Men från och med april tillåter man endast köp emissionsfria bilar.

Taxi Stockholm stoppar nyinköp av fossilbilar
Foto: Adobe Stock

Taxi Stockholm meddelar att företaget från och med 1 april 2024 endast kommer att tillåta nyinköp av emissionsfria fordon. Ett emissionsfritt fordon ger inga koldioxidutsläpp eller andra skadliga utsläpp till luft via avgasröret.

Beslutet innebär bland annat att nyinköp av så kallade storbilar stoppas då Taxi Stockholm inte anser att det finns några storbilar på marknaden som är emissionsfria och möter företagets behov.

– Vi anser att det idag inte finns en fordonsmodell för storbilar som håller för det vi behöver både i kundupplevelse och för trafik. Den dagen vi får in en godkänd storbilsmodell som är emissionsfri, kommer vi såklart att släppa på spärren, säger Dimitrios Nikopoulos, Styrelseordförande på Taxi Stockholm, i en kommentar

Taxi Stockholm berättar att omställningen av elbilar gått fort fram och att bilflottan i dag består av 35 procent elbilar, vilket kan jämföras med 4 procent i juni 2022. Taxi Stockholm har dock tidigare varit tvungna att revidera sina klimatmål från 2017 satte målet att ha en fossilfri fordonsflotta redan 2025.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.