Så många hållbarhetschefer är kritiska mot klimatkompensation

Klimat En ny undersökning visar att många hållbarhetschefer fortfarande hyser tvivel mot kolkrediters kvalitet och tillförlitlighet. Detta samtidigt som många anser att klimatkompensation är av yttersta vikt i resan mot netto noll.

Så många hållbarhetschefer är kritiska mot klimatkompensation
Av företagen som använder kolkrediter hävdar 4 procent att de inte validerar dem överhuvudtaget.

Rapporten Carbon Offsetting in 2023 är en global undersökning som studerat över 500 hållbarhetschefers attityd mot klimatkompensation. Rapporten, som publicerades i tisdags, visar att närmare 41 procent av hållbarhetschefer väljer att inte använda sig av kolkrediter. Som anledning nämns bland annat inkonsekventa mätningar samt ett övergripande misslyckande med att bevisa att kolkrediterna kommer från faktisk koldioxidinsamling.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Miljö & Utveckling premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Magasinet Miljö & Utveckling - 6 nummer per år
  • Full tillgång till allt digitalt material
Redan prenumerant?

Av företagen som använder kolkrediter hävdar 4 procent att de inte validerar dem överhuvudtaget. Runt 43 procent vänder sig till externa kreditvärderingsinstitut och drygt 35 procent genomför sin egen validering från tredje part.

Trots reservationerna mot klimatkompensering så anser många företag att det är ett nödvändigt ont. Mer om det går att läsa här.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.