Ökad mobilsäkerhet vid återvinning

Företagets smartphones och plattor innehåller ofta en hel del känslig information, vilket kan ställa till bekymmer vid återvinning. Men Love2recycle lovar säker utrensning av all data – permanent.

Ökad mobilsäkerhet vid återvinning

Hos Love2recycle har man märkt av ett ökat intresse för att sälja sin gamla mobil eller bärbara dator för återvinning. På så sätt kan den istället för att slängas rustas upp och komma någon annan till gagn.

Förutom att ge nytt liv åt gamla digitala apparater skadar det förstås inte heller att man i många fall kan se fram emot att få tillbaka uppemot 50 procent av nyvärdet. Men såväl företag som privatpersoner är samtidigt väldigt måna om att de känsliga uppgifter och hemligheter man haft i sin smartphone inte ska gå i arv till näste ägare.

– Som mellanhand i återvinningsprocessen känner vi ett stort ansvar i att kunna garantera våra kunder högsta möjliga säkerhet vid återvinning. Därför använder vi endast certifierad programvara som säkerställer en trygg utrensning av all data på enheten, utan möjlighet till återställning, försäkrar Fredrik Ekholm på Anovo Nordic.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.