nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Kommuner riktar blicken mot spårbilar

  • Annons 1

Det finns hopp trots finans- och klimatkristider, och en del av lösningen heter spårbilar. Flera kommunrepresentanter skriver i en debattartikel i Dagens Industri att spårbilar kan få fordonsindustrin på fötter och samtidigt förkorta restider i kollektivtrafiken till en lägre driftskostnad.

”Vi har råvarorna, uppfinnarna, industrialisterna, fabrikerna och personalen. All teknik som behövs finns på plats, tajmningen är perfekt.”, skriver de sju artikelförfattarna.

I fredags träffades Kompass, ett nätverk av kommuner som vill satsa på spårbilar, för att diskutera framtiden för det alternativa färdsättet. Men redan nu pågår ett testprojekt i Uppsala, där det koreanska företaget Vectus byggt en 400 meter lång obemannad bana.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Regeringen skärper målen för användning av växtskyddsmedel

Regeringen har beslutat om en reviderad handlingsplan för hållbar användning av växtskyddsmedel. Bland annat sätter regeringen ett nytt mål om att skydda pollinerande insekter.