Hon blir Norrmejeriers miljöchef

KARRIÄR
Den tidigare miljöspecialisten Elin Bölske hos Norrmejerier har utsetts till miljöchef hos mejeriföretaget. Hon kommer att ha huvudansvaret för Norrmejeriers miljöarbete och spela en nyckelroll i företagets strävan efter en mer hållbar verksamhet.

Hon blir Norrmejeriers miljöchef

Elin Bölske är civilingenjör inom kemi och kemiteknik och har en kandidatexamen i företagsekonomi. Hon har över 13 års erfarenhet som konsult inom miljö och hållbarhet för både näringsliv och offentlig sektor. I sin nya roll som miljöchef ska Elin leda och utveckla Norrmejeriers miljöarbete.

– Jag vill att Norrmejerier ska visa vägen i att göra skillnad i en grön omställning. Att prata om att ställa om och sätta mål är lätt, men för att uppnå omställning behöver vi vara beredda på att förändra oss och att hitta nya vägar fram. Hållbarhet är inte lätt, hade det varit det hade vi löst det för länge sedan, säger Elin Bölske, i en kommentar.

Stina Printz, chef för hållbarhet och kvalitet på Norrmejerier, säger att företaget har stora utmaningar framför sig vad gäller resurseffektivitet och att minska sitt klimatavtryck, och att Elin Bölske kommer att ha en nyckelroll i det arbetet.

– Elin Bölskes driv och engagemang för miljöarbetet samt hennes gedigna kunskap gör henne perfekt för rollen som miljöchef på Norrmejerier. Hon har både kunskap om de stora miljöfrågorna samt en lång erfarenhet av ledningssystem och processer, kommenterar Stina Printz.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.