Hon är ny ordförande i Näringslivets miljöchefer

Näringslivets Miljöchefer har fått en ny ordförande, Catherine Karagianni. Till vardags är hon miljöchef på Telia.

Hon är ny ordförande i Näringslivets miljöchefer

Catherine Karagianni valdes som ny ordförande för Näringslivets Miljöchefer, NMC, den 20 april i år. Hon ersätter därmed den tidigare ordföranden Christina Lindbäck, miljöchef på Ragn-Sells.

Vilka frågor tycker du är viktiga att driva som ny ordförande i Näringslivets Miljöchefer?

– För det första vill jag synliggöra, ännu mera, att NMC arbetar med hållbarhetsfrågor och inte bara med miljön och för det andra skapa förutsättningar så att alla NMC:s medlemmar, cirka 250 medlemsföretag, kan delta på alla aktiviteter, cirka 50 sammankomster årligen, som anordnas oavsett var man befinner sig i Sverige. Detta kommer att leda till att flera kommer att kunna vara med och ta del av information och utbildningar samt kommer göra att medlemsföretagen sparar tid, pengar och miljö.

Vad tycker du att Sveriges miljöchefer behöver bli bättre på?

– Den största utmaningen är att få sin ledning att koppla miljö- och hållbarhetsarbetet till affären och tillväxten. Miljöchefer blir allt bättre på att förstå helheten i verksamheten och att vara delaktiga i affärerna. Vi blir också bättre på att ha nära samarbete med ledningen, försäljnings-, ekonomi-, marknads- och kommunikationsenheterna.

Vilka frågor driver du just nu som miljöchef på Telia?

– Energieffektivitet är en sådan fråga. Vi ökade energieffektiviteten under 2009 med ca 12 procent. En annan fråga är att få Telias medarbetare som kommer i kontakt med våra kunder, våra entreprenörer och återförsäljare att bli bättre på att informera våra kunder om nyttan med kommunikationslösningar. Företag som använder sådana lösningar ökar effektiviteten, minskar koldioxidutsläppen, minskar resekostnaderna och sparar tid för både företag och medarbetare. Tack vare det har våra kunder ökat sin användning av till exempel telemöten med cirka 10 procent under 2009.

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter