Han tar över efter Rockström

Johan Rockström lämnar chefsposten på Stockholm Environment Institute 2012. Nu är det klart vem som tar över.

Han tar över efter Rockström

– Johan Kuylenstierna är en utomordentligt skicklig ledare med erfarenhet från både svenska och internationella organisationer med ett gediget kunnande om miljöforskning och hållbar utveckling, säger Kerstin Niblaeus, styrelseordförande för Stockholm Environment Institute, SEI.

Johan Kuylenstierna har bland annat arbetat som rådgivare till ordföranden för UN-Water, senast stationerad på FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation och arbetar nu som chef på SEI:s huvudkontor i Stockholm.

– Jag känner mig hedrad över att ha blivit erbjuden tjänsten som chef för ett internationellt erkänt institut med forskningscentra i Afrika, Asien, Europa och Nordamerika. Jag kommer att fokusera på att ytterligare stärka organisationens kapacitet att erbjuda vetenskapligt stöd och analys till beslutsfattare i syfte att främja en hållbar utveckling, säger Johan Kuylenstierna.

Anledningen till rockströms avgång är att en person inte får vara chef längre än åtta år i följd enligt SEI:s stadgar. Johan Rockström övergår 2012 till att vara chef på heltid för Stockholm Resilience Center.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.