nr-logo

Hållbarhet i praktiken

De kan bli Europas miljöhuvudstad

Nu är det klart vilka städer som går till final i tävlingen om att bli Europas miljöhuvudstad 2014. Köpenhamn är en av dem.

  • Annons 1

De övriga två städerna är Bristol och Frankfurt. De har valts ut bland 18 städer som ansökt om utmärkelsen. Finalisterna har föreslagits av en oberoende expertpanel som bedömt vad städerna åstadkommit på 12 olika områden. Några av de områden som bedöms är städernas bidrag till global klimatförändring, hur de jobbar med gröna stadsområden med hållbar markanvändning samt miljöinnovation och hållbar sysselsättning.

Vem som slutligen får titeln beslutas vid en utnämningsceremonin i Vitoria-Gasteiz den 29 juni.

Fyra städer har fått utmärkelsen Europas miljöhuvudstad sedan starten 2010. Stockholm vann premiäromgången, följt av Hamburg 2011, Vitoria-Gasteiz i Spanien 2012, och näst på tur står Nantes som blir miljöhuvudstad 2013.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nobelpristagare anser att klimatmötet ska avbrytas

Båda Nobelpristagarna i ekonomi anser att det viktigaste för klimatet är att sätta igång med åtgärder som leder framåt. Nu. Handlingsförlamningen är det största problemet. Paul Romer anser att en bra start är att något större land fattar beslut om koldioxidskatt. William Nordhaus rekommenderar att klimatmötet i Katowice ajourneras och att en mindre grupp diskuterar sig fram till vilka mekanismer som kan ge resultat.