Två nya ledamöter till Klimatpolitiska rådet

Karriär Regeringen utser nu två nya ledamöter för att granska om politiken leder mot klimatmålen.

Två nya ledamöter till Klimatpolitiska rådet
Olof Johansson Stenman och Maria Pettersson tillträder 1 juli.

Klimatpolitiska rådet är ett oberoende tvärvetenskapligt expertorgan som utvärderar om regeringens politik uppfyller klimatmålen. Regeringen har nu utsett två nya ledamöter som tillträder den 1 juli 2024.

Maria Pettersson, professor i miljö- och naturresursrätt vid Luleå Tekniska Universitet, har utsetts till en av de nya ledamöterna i Klimatpolitiska rådet. Hon forskar bland annat om rättens roll i genomförandet av olika miljömål, med särskilt fokus på tillståndsprocesser för industriell verksamhet.

Olof Johansson Stenman, professor i nationalekonomi vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet, är den andra nya ledamoten i rådet. Hans forskning omfattar styrmedel och fördelningsfrågor inom miljöekonomi, beteendeekonomi och offentlig ekonomi.

De nya ledamöterna, Maria Pettersson och Olof Johansson Stenman, ersätter docent Annika Nordlund och professor Patrik Söderholm vars förordnanden avslutas planenligt den 30 juni 2024.

– Vi välkomnar de nya ledamöterna som kommer att bidra till rådets tvärvetenskapliga inriktning med sina djupa expertkompetenser och breda erfarenheter säger Åsa Persson, ordförande för Klimatpolitiska rådet, i en kommentar.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.