Sigtuna checkar in 300 000 nya gäster

Sigtuna har fått ett nytt rekordtillskott av besökare. Som Sveriges fjärde största hotell- och konferensdestination checkar nu besöksnäringen in ytterligare 300 000 nya gäster, i form av bin.

Sigtuna checkar in 300 000 nya gäster

I Sigtuna samarbetar hotell- och konferensanläggningarna för att skapa en hållbar destination. På agendan står att bidra till biologisk mångfald. Nu har tio av aktörerna fått destinationens första egna bikupor, som tillsammans huserar cirka 300 000 bin av arten Ligustica.

– Jag är stolt över att Sigtuna blir den första destinationen som satsar på biodling. Hållbarhet står högt på vår dagordning och vi vet att biodlingar har stor inverkan på att öka den biologiska mångfalden. Och så är det ju lite roligt för oss runt Arlanda att få öppna 12 nya landningsbanor, fortsätter Camilla Zedendahl, vd på Destination Sigtuna.

Ett steg i klimatsatsningen

Tidigare har det hållbara samarbetet mellan hotell- och konferensanläggningarna bland annat resulterat i att man beräknar sin klimatpåverkan, arbetar för att minska koldioxidutsläppen samt har gemensamt kompenserat återstående utsläpp med trädplantering utifrån en agroforestrymodell i Malawi. Dessutom är de 1,2 miljoner koppar kaffe som man årligen serverar från och med i år ekologiska på samtliga anläggningar. Tillsammans med det lokala företaget Biman skapas nu en rikare flora och lokalt producerad honung och fler hotell väntas följa.

– För mig är det alltid lika fantastiskt när hela Sigtunas hotellnäring bestämmer sig för att satsa på ett projekt. När det gäller hållbar utveckling är samverkan nyckeln – tillsammans gör vi skillnad, säger Camilla Zedendahl.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.