nr-logo

Hållbarhet i praktiken

FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon inledningstalade vid omröstningen i Europaparlamentet. FOTO: Europaparlamentet

Parisavtalet i hamn

Idag vid lunchtid godkände EU:parlamentet en ratificering av Parisavtalet. Detta innebär att klimatavtalet blir lagligt bindande i tid till klimattoppmötet i Marrakesh i november.

  • Annons 1

Europaparlamentet godkände en ratificering av Parisavtalet med bred majoritet. 610 personer röstade ja, ett trettiotal nej och ytterligare ett trettiotal personer lade ned sina röster.

Parisavtalet träder i kraft 30 dagar efter det att det ratificerats eller godkänts av minst 55 länder som står för minst 55 procent av utsläppen.

I går hade 62 länder som står för 51,9 procent av utsläppen godkänt Parisavtalet. Eftersom EU svarar för cirka 12 procent av de globala utsläppen kan nu avtalet träda i kraft i tid för klimattoppmötet i Marrakesh i mitten av november.

Här kan du läsa mer om Parisavtalet

Etiketter:

Kommentarer

1 reaktion till “Parisavtalet i hamn”

  1. anders skriver:

    Bra, då kanske det är dags att gå till handling. Bygg ut järnvägen och se till att den underhålls ordentligt. Köp in fler tåg. Ta bort förmånsbeskattningen då arbetsgivaren delar ut tåg- och busskort till anställda. Låt enskilda företagare slippa straffas med förmånsbeskattning om de använder årskort till buss/tåg. Ändra reseavdraget så att även de som åker kollektivt får dra av. Idag innebär gränsen 10 000 att de som åker kollektivt inte får dra för sina resor utan detta gäller i princip bara för bil/flyg. Så enkelt är det om politikerna bara vill. Listan kan göras längre.

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Klimatet: Målen är tillräckliga – nu behövs verkstad

Debatten om politikens förutsättningar att hantera klimatfrågan, som Miljö & Utveckling arrangerade i Almedalen, ledde både till hetsig ordväxling och intressanta reflektioner. I panelen fanns Gunvor G Ericson, Svante Axelsson, Ludwig Bengtsson Sonesson och Mattias Goldmann. Du kan också se debatten, länk till filmen finns längst ned i texten.