nr-logo

Hållbarhet i praktiken

FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon inledningstalade vid omröstningen i Europaparlamentet. FOTO: Europaparlamentet

Parisavtalet i hamn

Idag vid lunchtid godkände EU:parlamentet en ratificering av Parisavtalet. Detta innebär att klimatavtalet blir lagligt bindande i tid till klimattoppmötet i Marrakesh i november.

  • Annons 1

Europaparlamentet godkände en ratificering av Parisavtalet med bred majoritet. 610 personer röstade ja, ett trettiotal nej och ytterligare ett trettiotal personer lade ned sina röster.

Parisavtalet träder i kraft 30 dagar efter det att det ratificerats eller godkänts av minst 55 länder som står för minst 55 procent av utsläppen.

I går hade 62 länder som står för 51,9 procent av utsläppen godkänt Parisavtalet. Eftersom EU svarar för cirka 12 procent av de globala utsläppen kan nu avtalet träda i kraft i tid för klimattoppmötet i Marrakesh i mitten av november.

Här kan du läsa mer om Parisavtalet

Taggar:

Kommentarer

1 reaktion till “Parisavtalet i hamn”

  1. anders skriver:

    Bra, då kanske det är dags att gå till handling. Bygg ut järnvägen och se till att den underhålls ordentligt. Köp in fler tåg. Ta bort förmånsbeskattningen då arbetsgivaren delar ut tåg- och busskort till anställda. Låt enskilda företagare slippa straffas med förmånsbeskattning om de använder årskort till buss/tåg. Ändra reseavdraget så att även de som åker kollektivt får dra av. Idag innebär gränsen 10 000 att de som åker kollektivt inte får dra för sina resor utan detta gäller i princip bara för bil/flyg. Så enkelt är det om politikerna bara vill. Listan kan göras längre.

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.

Fiskguiden 2019: Här är fiskarna du ska låta simma vidare

WWF:s konsumentguide för fisk och skaldjur är släppt. Den vittnar bland annat om att bestånden hos 4 av 10 av våra vanligaste matfiskar inte mår bra. Miljö & Utveckling listar vilka fiskar du ska undvika i disken.