Live Nation tillsätter hållbarhetschef

Karriär Eva Alm har utsetts till Hållbarhetschef på Live Nation Sweden. Hon kommer att ansvara för att leda bolagets hållbarhetsarbete, inklusive Sweden Rock Festival och dotterbolaget Luger.

Live Nation tillsätter hållbarhetschef
Eva Alm blir tillsatt som hållbarhetschef hos Live Nation Sweden .

Eva Alm blir tillsatt som hållbarhetschef hos Live Nation Sweden och tar därmed på sig ansvaret att driva och utveckla bolagets hållbarhetsarbete. Hon kommer senast från rollen som sustainability manager på Espresso House Group med erfarenhet av att utveckla och aktivera hållbarhetsstrategier.

Live Nations hållbarhetsarbete omfattar flera festivaler såsom Åre Sessions, Sweden Rock Festival, Lollapalooza Stockholm och Way Out West. För att minska festivalernas koldioxidutsläpp har man implementerat olika åtgärder, inklusive användning av lokalt producerad och miljövänlig el, övergång till icke-fossilbränsledrivna fordon samt ersättning av vattenspolande toaletter med vakuumspolande alternativ.

– Hållbarhetsarbete ska vara en självklar del i vårt DNA och ha en nyckelroll i de affärsbeslut som vi fattar. Vi både vill och ska bidra till förändring genom att inspirera våra fans, medarbetare, artister och partners – men även oss själva och branschen i stort, säger Mattias Behrer, VD för Live Nation Sverige, i en kommentar.

Eva Alm har arbetat som Sustainability Manager för Espresso House Group de senaste fem åren. I rollen har hon varit ansvarig för att utveckla och implementera bolagets hållbarhetsstrategi samt hanterat olika hållbarhetsrelaterade frågor.

– Engagemanget för hållbarhetsfrågorna är redan stort inom Live Nation och jag ser det som en oerhört spännande möjlighet att få vara med på resan att driva hållbarhetsarbetet framåt och bidra både till högt satta affärs- och hållbarhetsmål, säger Eva Alm.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.