Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Han ska ansvara för Greentechfond

KARRIÄR Almi Invest har rekryterat Stefan Söderling som Fund Manager för sin Greentechfond. Fonden fokuserar på innovativa företag som reducerar utsläpp av växthusgaser.

Han ska ansvara för Greentechfond
Stefan Söderling.

Stefan Söderling kommer senast från Volvo Group Venture Capital. Där har han fokuserat på nystartade bolag inom elektrifiering. Han har tidigare arbetat för bland andra Sjätte AP-fonden och byggt upp ett vindkraftbolag.

–  Almi Invest spelar en viktig roll för entreprenörer och möjligheten att få bärkraftiga bolag att ta fart med båda kapital, kompetens och nätverk. Vi har många lovande Greentech-bolag i Sverige som kan växa sig starka och hävda sig väl internationellt, säger Stefan Söderling i en kommentar.

– Jag ser stor potential med en nationell fond som driver på detta viktiga område och ser verkligen fram emot att börja jobba med ett starkt och bra team.

Mindre och medelstora företag

Greentechfonden fokuserar på mindre och medelstora bolag som jobbar med teknik och tjänster för att minska utsläppen av växthusgaser. Fonden omfattar 650 miljoner kronor. Stefan Söderling börjar på Almi Invest 12 januari 2021.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.