Hållbarhetschefen om minimipris: ”Kommer bli dyrare att flyga ändå”

Klimat Ett förslag om att införa minimipris på flygresor drivs just nu på EU-nivå. BRA:s hållbarhetschef Lars Resare lyfter att det redan finns kllimatrelaterade lagar och styrmedel som kommer att driva upp flygbolagens kostnader. Samtidigt ser han framför sig att det kan bli en svår fråga att lösa rent juridiskt.

Hållbarhetschefen om minimipris: ”Kommer bli dyrare att flyga ändå”
Lars Resare, hållbarhetschef på BRA. Foto: Pressbild/Adobe Stock.

I veckan meddelade Frankrikes transportminister Clément Beaune att han ”under de kommande dagarna” ska lägga fram ett förslag till övriga transportministrar i EU om att införa ett lägstapris på hur mycket en flygresa får kosta. Beskedet tillkännagavs under en intervju med veckotidningen L’Obs.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Miljö & Utveckling premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Magasinet Miljö & Utveckling - 6 nummer per år
  • Full tillgång till allt digitalt material
Redan prenumerant?

Bakgrunden är att vissa flygbolag kan erbjuda låga priser för flygresor, vilket enligt Clément Beaune inte återspeglar ”priset för planeten”.

– Flygbiljetter för tio euro när vi befinner oss mitt i den ekologiska omställningen, det är inte längre möjligt, sade han till tidningen.

Men det är mycket som ska till för att förslaget ska bli verklighet. BRA:s hållbarhetschef Lars Resare menar att ett minimipris på flygbiljetter troligtvis skulle bli en utmanande fråga att lösa, både juridiskt och tekniskt.

– Som jag tolkar det skulle sådana ändringar behöva harmoniseras och inkluderas i den redan existerande konkurrenslagstiftningen, vilket rimligen även bör gälla inom andra sektorer än flyget. Idag är fri prissättning en grundfilosofi inom EU. Att ändra på det, och ta över ansvaret från marknaden, har jag ganska svårt att se är genomförbart. Sedan skulle det behövas översättas till nationell lag för implementation i respektive EU-land, säger han.

Samtidigt understryker han att han inte vill säga vare sig bu eller bä till förslaget då det ännu inte finns några exakta detaljer om vare sig prissättning eller utformning.

Men oavsett om förslaget om ett minimipris går vidare eller inte, säger Lars Resare att priset på flygresor i framtiden sannolikt kommer att bli högre mot bakgrund av den lagstiftning inom klimatområdet som EU under det senaste året lagt fram. Han nämner bland annat åtgärder som att skärpa EU:s handelssystem med utsläppsrätter genom att fasa ut den fria tilldelningen, samt krav på inbladning av förnybara bränslen.

– Det innebär att flygbolagens kostnader kommer att öka vilket sannolikt kommer att påverka priserna på flygresor, säger han.

Men är det inte bra att också ha ett minimipris?

– Eftersom jag inte vet hur förslaget ser ut vill jag inte kommentera det. Men det viktiga är att de samlade klimatutsläppen från all flygverksamhet reduceras och i det arbetet är inte nödvändigtvis priset på en flygresa det viktigaste.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.