FTI får ny vd: “Lite av ett drömjobb”

Karriär Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI, rekryterar Helena Nylén som ny vd.
- Det är lite av ett drömjobb att få vara mitt i det hållbarhetsarbete som pågår för fullt i samhället, säger Helena Nylén i ett pressmeddelande.

FTI får ny vd: “Lite av ett drömjobb”
Helena Nylén blir FTI:s nya vd. Foto: Spendrups.

Helena Nylén är utbildad civilingenjör inom industriell ekonomi. Hon har framför allt jobbat flera år inom supply chain, bland annat på läkemedelsföretaget Sobi.

Idag jobbar Helena Nylén som direktör för varuförsörjningen på Spendrups Bryggeri med övergripande ansvar för produktion och distribution av Spendrups produkter.

– Vi har sökt en person med gedigen ledarerfarenhet, genuint hållbarhetsfokus och med vana från ledning av stora och komplexa verksamheter. Helena är precis den ledare vi letat efter och jag är väldigt glad att vi nu landat den här rekryteringen, säger Lars Påhlson, tf vd och styrelseordförande för FTI, i ett pressmeddelande.

FTI:s nya vd: “Jag ska bidra med allt jag kan”

Helena Nylén tillträder den första september som ny vd för FTI. Därmed ersätter hon Lars Påhlson, som haft rollen som tf vd sedan förra hösten.

– Jag är glad och stolt över förtroendet att få leda FTI framöver. Det är lite av ett drömjobb att få vara mitt i det hållbarhetsarbete som pågår för fullt i samhället. FTI:s roll i att öka återvinningsgraden av plast-, glas-, metall- och pappersförpackningar är otroligt viktig för att minska Sveriges miljöpåverkan. Jag ska bidra med allt jag kan till FTI för att vi tillsammans ska ge bästa möjliga värde i det arbetet för våra ägare, producenter och konsumenter, säger Helena Nylén, i ett pressmeddelande.

FTI viktig pusselbit för ett hållbart samhälle

FTI har sedan 25 år tillbaka näringslivets uppdrag att samla in förpackningar och tidningar för att de ska återvinnas i så hög grad som möjligt. Eftersom intresset för återvinning och hållbarhet växer kraftigt, ökar även mängden insamlade förpackningar och slår nya rekord varje år.

FTI:s verksamhet utgår från producentansvaret för förpackningar och tidningar. De producenter som är anslutna till FTI, får bland annat stöd i arbetet med design för återvinningsbarhet, rapportering och redovisning för att sedan kunna ta sitt producentansvar fullt ut.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.