Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Elanders tillsätter hållbarhetschef

Karriär Tryck- och förpackningsföretaget Elanders tillsätter en hållbarhetschef. Rollen är ny i organisationen och fylls genom en rekrytering från Win Win Gothenburg Sustainability Awards.

Elanders tillsätter hållbarhetschef
Nathalie Bödtker-Lund. Foto: Erik Sellgren

Nathalie Bödtker-Lund går till Elanders, där hon får den nyinrättade posten som hållbarhetschef. Hon är idag verksamhetschef för Win Win Gothenburg Sustainability Awards.

– Vi får allt hårdare krav på oss från kunder och samhälle inom hållbarhet. För att möta dessa krav och ta en aktiv roll krävs såväl strategiskt tänk som en dedikerad resurs. Med Nathalie Bödtker-Lund får vi bägge delarna och dessutom är hon en driven person som verkligen brinner för den cirkulära ekonomins möjligheter, säger Magnus Nilsson, vd och koncernchef för Elanders, i en kommentar.

Kommer att arbeta även utanför Sverige

Nathalie Bödtker-Lund kommer att arbeta med tjänsteutveckling och även stötta Elanders dotterbolag globalt.

– Näringslivet har ett oerhört stort ansvar när det gäller hållbarhetsarbetet. Den europeiska gröna given som innebär att Europa ska vara klimatneturalt 2050 kan inte genomföras om inte näringslivet kavlar upp ärmarna och ser till att nå målet med konkreta åtgärder. Om tio år kommer de företag som inte har påbörjat den här omställningen att vara ute ur leken, det är jag övertygad om, säger Nathalie Bödtker-Lund i en kommentar.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.